Siła i odporność w "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia"

2014-03-31


To nie jest program dla słabeuszy. Kulinarny kunszt, wyścig z czasem, gigantyczny stres i presja. Emocje na granicy histerii, walka z sobą w dążeniu do przygotowania perfekcyjnego dania. To i wiele innych wyzwań czeka za drzwiami najsłynniejszej restauracji na świecie Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia. Kto wytrzyma presję jaką będzie wywierać na uczestnikach Wojciech Modest Amaro - polski Gordon Ramsay? Kogo pochwali, a kogo zmiażdży?


14 uczestników wybranych w drodze castingu czeka mordercza praca w najgorętszej i najbardziej piekielnej kuchni w Polsce. Przed nimi 10 tygodni prawdziwej szkoły życia, chwile triumfu, ale jeszcze więcej potu i łez. Na początek, w błyskawicznym tempie, będą musieli przygotować popisowe dania. Następnie zostaną podzieleni na dwie grupy: Czerwonych i Niebieskich, i od tej chwili rozpocznie się zacięta walka między zespołami w kuchni. Żeby wygrać muszą mieć naprawdę mocne nerwy, bo przed nimi stres, walka i emocje bliskie temperatury wrzenia. Muszą pracować pełną parą i być gotowi na wszystko, bo w kuchni wybitnego kucharza Wojtka Amaro, wszystko musi działać jak w zegarku. Wytrzymałość psychiczna, predyspozycje do pracy z perfekcyjnym i wyjątkowo wymagającym szefem oraz przygotowanie na falę miażdżącej krytyki to cechy zwycięzcy tego programu.


Dlatego 4business&people zostało zaproszone do sprawdzenia siły i odporności przyszłych uczestników. Wykorzystaliśmy do tego jedyny na świecie normatywny test psychometryczny MTQ48 oraz wywiad typu „Eye opener" - nasze autorskie narzędzie diagnozy i analizy. Ekipa produkcyjna oraz uczestnicy otrzymali informację zwrotną jak przygotować się do programu. W razie trudności uczestnicy „Piekielnej Kuchni" mają dostęp do trenerów siły i odporności, którzy wspierają ich w opanowaniu emocji i pokazania swojego kunsztu kulinarnego.


Start programu 8 kwietnia, o godzinie 20:05, w Telewizji POLSAT.

 

Zobacz także:

więcej o MTQ48